DONKERE HUID

De donkere huid in het Europese klimaat:
 
De donkere huid is een huidtype dat afwijkt van de blanke huid, waardoor verzorgingsproducten voor de blanke huid in de meeste gevallen niet voldoen. De donkere huid heeft een dikkere hoornlaag, welke bestaat uit dode huidcellen, dit geeft een bescherming bij sterke zon en hoge temperaturen. Ook heeft dit huidtype een hoge talgproductie waardoor ze vet is. Daarnaast is de huid grover van poriën, wat de transpiratie vergemakkelijkt, dit is nodig in een warme omgeving. Transpiratie zorgt voor de afkoeling van de huid, tevens worden de poriën opengehouden zodat de talg naar buiten kan, dit vormt op de huid een beschermlaag, waardoor de huid haar vocht behoudt. In het Europese klimaat geven de natuurlijke beschermings eigenschappen van deze huid problemen. Doordat de donkere huid onvoldoende transpireert en veel talg aanmaakt,verstoppen de poriën en wordt de kans op acne vergroot. Tegelijkertijd verliestde huid vocht door de te droge lucht ( verwarming, vorst enz.) en het ontbreken van de natuurlijke talg op de huid.

 

Melanine

Melanine is een donker pigment dat geproduceerd wordt door cellen in de opperhuid. Een donkere huid heeft veel Melanine (hoe donkerder, hoe meer Melanine) en geeft een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke en verouderende werking van de zon. Door dit pigment is de donkere huid minder egaal dan de lichte huid. Bij wondjes wordt er namelijk op die plek meer Melanine aangemaakt om de huid te herstellen, maar ook verbranding door de zon kan donkere plekken veroorzaken. Een gekleurde huid heeft een geel of een rood pigment.

Een goede tip voor de donkere huid is de Dermabrasie, hiermee heb ik hele goede ervaringen tegen littekens vlekjes, klik op  specialisaties.

En/of maak een afspraak voor een gratis intakegesprek. tel: 0455418295 / 06-40532752|

                                         Beauty Salon Blokker is gecertificeerd voor de donkere huid.